Guernsey

De Britse kroonkolonie Guernsey is het een na grootste kanaaleiland. Het ligt ten noordwesten van Jersey, 30 km van de Engelse kust en 150 km. het eiland heeft een oppervlakte van 65 km2. Het ene deel bestaat uit valleien en steile rotswanden, het andere deel is helemaal vlak. Guernsey heeft onge-veer 58.000 inwoners, de officiële taal is Engels. De wettelijke munteenheden zijn de Engelse pond en de door de State of Guernsey uitgebrachte pond. Er heerst een gematigd klimaat omdat Guernsey, net als Jersey, in de Golfstroom ligt.

Ondernemers

Een internationale onderneming kan in aanmerking komen voor belastingvrijstelling en toch geregistreerd staan voor BTW-doeleinden. Aandelen aan toonder zijn niet toegestaan en de eigenaren moeten bekend zijn bij de autoriteiten. Per jaar betaalt de onderneming minimaal 50 pond kapitaalbelasting en een jaarlijkse overheidsbijdrage van 600 pond. De registratie kan binnen één week afgerond zijn. De naam van de onderneming moet bij voorkeur eindigen op ‘Limited’. Voor toevoegingen zoals ‘Insurance’, ‘Assurance’ e.d. is toestemming vereist.

Dividendbelasting

Guernsey kent geen dividendbelasting.

BTW

Guernsey kent geen BTW.

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting bedraagt 20%. Niet-ingezetenen worden niet aangeslagen.

Vermogensbelasting

Guernsey kent geen vermogensbelasting.

Belastingverdragen

Guernsey heeft verdragen ter voorkoming van dubbele belasting afgesloten met Jersey, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Trusts

Guernsey erkent de trust. Hier is geen overheidscontrole op.
Terug Klik hier voor meer informatie over Trust kantoren

Vennootschapselasting

Het tarief voor de vennootschapbelasting is 20%.

Overige belastingen

Guernsey kent geen successierecht, transferbelasting en bronbelasting.

Aan te raden voor

  • Vermogende particulieren
  • Ondernemers